zaterdag 29 mei 2010

Goede start...

Deze keer een kort berichtje van mij.
Mede vanwege drukte op school niet heel veel gedaan/meegemaakt de laatste 2 weken.

Wel een goede start in het "Open Veens" met 2 uit 2.
Vanwege drukte speel ik waarschijnlijk de laatste 2 rondes niet (ronde 6+7), dus het toernooi weer eens winnen zal heel moeilijk worden.

Ondertussen ook weer 2 mooie boeken gelezen, te weten:
*(nr.34) "Op klaarlichte dag" van Simone van der Vlugt (waarvan eerder "Herfstlied" gelezen, eerder besproken op dit blog)

Beschrijving
Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.
Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

*en(nr.35) "Laatste avond in de Lobster" van Stewart O'Nan.

Beschrijving
Een koude winteravond vlak voor Kerstmis. Een enorm parkeerterrein, bijna onbegaanbaar door de sneeuwmassa’s. Niet ver van de oprit een groot, donker bouwsel, voorzien van vuurrode lichtreclame: een kreeftrestaurant van de Red Lobster-keten. Voor de laatste keer opent de filiaalhouder de zaak, controleert de friteuse, de grill en de ijsmachine. Voor de laatste keer komt het personeel binnen en bindt de schorten om. Voor de laatste keer gaat het leven van de mensen in de Red Lobster zijn gewone gang voordat daar voor altijd verandering in zal komen.

‘Juist vandaag moet alles perfect zijn,’ zegt Manny, de bedrijfsleider. Terwijl de wereld buiten wegzinkt in de sneeuw, wacht het personeel op gasten en vouwt opnieuw de papieren servetten. Een bus Chinezen die misselijk zijn, een kind dat de hele boel op stelten zet en een onopgeloste kwestie tussen Manny en een serveerster – een rustige avond in de Lobster. Allemaal voelen ze het – dit is geen normale avond. Alleen de kreeften bewegen zich nog steeds houterig en met dichtgebonden scharen onbewogen door het aquarium.

Dankzij O’Nans vertelkunst verandert het ketenrestaurant in een universum waarin de hele wereld besloten ligt. Juist de kleine dingen boeien ons: blikken, gebaren, spanningen, gemoedstoestanden – en een groot mededogen die in elke regel voelbaar is.

Tot de volgende keer maar weer!

Geen opmerkingen:

Berichten links

Powered by Blogger Widgets

Contact Erik van den Dikkenberg

Teller vanaf 9 oktober 2008