woensdag 9 juni 2010

Verlos ons van het kwaad...

De 3e ronde van het "Open Veens" helaas in remise moeten berusten tegen Jef Verwoert.
Nu dus gedeeld 2e met veel anderen, een "halfje" achter op koploper Vincent Diepeveen.

Inmiddels weer een prachtig nieuw boek (nr.36) van David Baldacci gelezen: " Verlos ons van het kwaad".
Beschrijving

Evan Waller is een wreed man, een levensgevaarlijk monster. Hij is schatrijk geworden door te handelen in alles waar veel geld aan te verdienen valt, inclusief mensen. In zijn drang naar grotere rijkdom gaat hij letterlijk over lijken en nu heeft hij een nieuw doel in het vizier. Een deal die miljoenen mensen het leven kan kosten.

Het is in ieders belang dat Waller wordt tegengehouden en de man die deze taak krijgt opgelegd, is Shaw. Als agent van een internationale inlichtingendienst is hij gespecialiseerd in het oplossen van conflicten waar ook ter wereld. Maar wat Shaw niet weet is dat er nog iemand is die Evan Waller in de gaten houdt: Reggie Campion. Zij werkt niet voor een officiƫle instantie, maar voor een organisatie die geheel buiten de wet om opereert. En haar taak is niet om Waller tegen te houden, maar om hem voorgoed uit te schakelen.


Momenteel ben ik bezig in een ander enorm spannend boek (nr.37)van Harlan Coben, het boek heet "Verzoeking".
Beschrijving

Dan is jeugdhulpverlener. Het telefoontje is zoals vele anderen: een dertienjarig meisje, vermoedelijk misbruikt, een adres en de opdracht poolshoogte te nemen. Als hij het huis betreedt en de tv camera’s ziet, de verslaggever tegen hem hoort schreeuwen over zijn seksuele omgang met een minderjarige en de politie hem in de boeien slaat, beseft Dan dat zijn leven voorbij is.Drie maanden later is Dan verdwenen, dood gewaand nadat de vader van het slachtoffer verklaarde de verkrachter van zijn dochter te hebben vermoord. Wendy, de journaliste die Dan voor de ogen van de natie wist te ontmaskeren, volgt op dat moment het verhaal van een vermist meisje uit een nabijgelegen wijk. Maar dan krijgt Wendy een vreemd telefoontje. Enkele lang verborgen geheimen komen bovendrijven, en Wendy vraagt zich af of ze destijds wel echt zo’n goed onderzoek heeft gedaan, of dat een onschuldige man het slachtoffer is geworden van een veel groter schandaal.

Zo, dat was het weer voor nu, tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Berichten links

Powered by Blogger Widgets

Contact Erik van den Dikkenberg

Teller vanaf 9 oktober 2008