vrijdag 7 mei 2010

Record!

Helaas geen prolongatie van mijn titel in Wageningen.
In de voorlaatste ronde, na een knappe partij gespeeld te hebben, al zeg ik het zelf, verloor ik door een zogenaamde blackout. Ik dacht een torenoffer te kunnen plegen waarna ik mat kon geven. Echter, de toren waarmee mijn toren genomen kon worden maakte op g6 een vluchtveld vrij voor de tegenstanders koning. Weg punt weg titelkansen.

Ook positief (schaak)nieuws! Op de ratinglijst per 1 mei 2010 heb ik eindelijk mijn uit 2002 stammende KNSB-ratingrecord weten te verbreken. Destijds had ik 2177, op de huidige lijst is dat 2185!
Zo hoog als mijn FIDE rating ooit was (2340) zal moeilijk worden maar die FM titel is toch al lang binnen ;)

Inmiddels een 31e boek gelezen, te weten het superspannende "Headhunters" van Jo Nesbø.
Beschrijving "Headhunters"

Roger Brown is een succesvolle headhunter, zijn vrouw Diana is eigenaar van een kunstgalerij en ze wonen in een prachtig huis. Ze leven een luxeleven, een leven dat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Als Roger bij een expositie kennismaakt met Clas Greve, ziet hij een oplossing voor zijn financiële problemen. Niet alleen is Greve de perfecte kandidaat voor een bestuursfunctie bij een van Rogers opdrachtgevers, hij is ook de bezitter van een van de meest gewilde werken van Peter Paul Rubens. Roger begint aan de voorbereiding van een kunstroof, maar al snel raakt hij in grote problemen en wordt hij meegezogen in een wereld van huurmoordenaars en oplichters.

Momenteel ben ik ook weer aan een nieuw boek (nr.32), dit keer weer eens van John Grisham, begonnen.
Dit boek is anders dan zijn andere boeken en bestaat uit 7 wat kortere verhalen.
Het boek heet "De Wettelozen".
Beschrijving "De wettelozen"

In De wettelozen keert John Grisham terug naar het fictieve Ford County in de staat Mississippi, waar zijn debuut De jury en het latere Het dossier zich afspeelden. In zeven misdaadverhalen vertelt de succesvolste thrillerschrijver ter wereld over mannen en vrouwen die in aanraking komen met de minder fraaie aspecten van de Amerikaanse samenleving. Zoals de broers en moeder van een terdoodveroordeelde die naar zijn executie gaan… de vreemdeling die misstanden in verzorgingstehuizen aan het licht brengt en daar zelf schatrijk mee wordt… de advocaat die alles zat is en er met het geld van zijn cliënten vandoor gaat… de vader van een slachtoffer die de advocaat van de tegenpartij ter verantwoording roept…

John Grisham heeft zeven meeslepende verhalen geschreven over mensen die proberen te overleven in een wereld die niet perfect is. De misdaad is voelbaar, de verhalen zijn soms ontroerend, soms grappig, en laten altijd een diepe indruk achter.

Ook inmiddels het spannende 2e en helaas laatste seizoen van Sleeper Cell gezien.

Sleeper cell - Seizoen 2 (DVD)
De voor een Emmy genomineerde serie SLEEPER CELL is nu verkrijgbaar als dvd-verzamelset met 3 discs, goed voor 8 spannende afleveringen van elk één uur. Dat betekent nog meer controverse, chaos, drama en dreigende terreur. SLEEPER CELL: AMERICAN TERROR draait rond een onafwendbare, uiterst rampzalige terroristische aanval. Met Thekla Reuten (De Tweeling) in een hoofdrol.

Verder een erg mooie oorlogsfilm gezien, "The Hurt Locker" (winnaar van 6 Oscars!)

Oorlog is een drug. Dat is het thema van de film en de drijfveer van Staff Sergeant William James. De Irakoorlog is in volle gang en James wordt gepromoveerd tot hoofd van een driekoppig ontmijningsteam. Samen met Sergeant JT Sanborn en Specialist Owen Eldridge staat hij in voor de ontmanteling van verborgen mijnen en tikkende bommen, en dat in het heetst van de strijd.

Meer vertel ik er niet over, ga zelf maar kijken ;)

Tot de volgende keer maar weer!

Geen opmerkingen:

Berichten links

Powered by Blogger Widgets

Contact Erik van den Dikkenberg

Teller vanaf 9 oktober 2008