vrijdag 30 juli 2010

Inception

Afgelopen weekend, samen met Leontine, de erg goede film "Inception" gezien in de CineMec in Ede.
Echt een aanrader!!

De langverwachte actiethriller van de bekroonde regisseur Christopher Nolan met Leonardo DiCaprio. Verpletterende beelden en een ingenieus verhaal zorgen voor één van de meest bijzondere films van het jaar.
Beschrijving
Filmliefhebbers kijken al maanden uit naar de nieuwe futuristische thriller van de regisseur van The Dark Knight. Tot voor kort werden er slechts weinigverhullende trailers vrijgegeven en was er nauwelijks iets bekend over het verhaal. Zelfs de acteurs wisten tijdens de opnamen niet hoe het script in elkaar stak: zij kregen slechts de informatie over hun eigen rollen. Leonardo DiCaprio speelt Dom Cobb, een handige dief en een ware meester op het gebied van 'Inception': het stelen van waardevolle geheimen uit het onderbewustzijn van mensen die in de droomfase verkeren. Dankzij zijn zeldzame gave is Cobb een veelgevraagde bedrijfsspion. Hij krijgt de opdracht om een vrijwel onmogelijke 'inception' uit te voeren: Cobb moet deze keer geen idee stelen, maar het in iemands brein plaatsen. Als hij en zijn team hierin slagen, zou het de perfecte misdaad zijn. Maar hoe goed ze alles ook plannen en hoe groot hun expertise ook is, niets kan het team voorbereiden op de levensgevaarlijke vijand die elke stap die ze nemen lijkt te kunnen voorspellen. Een vijand die alleen Cobb had kunnen zien aankomen.

Ook heb ik weer aardig wat gelezen van de week.
Inmiddels (boek nr.41) "Verblind" van Patricia Snel gelezen en ben nu voor de 3e keer een spannend boek (nr.42) van Suzanne Vermeer aan het lezen dat "De suite" heet.
Beschrijving "Verblind" van Patricia Snel:

Sophie Dercksen heeft een mooi huis, leuke vrienden en is verloofd met een veelbelovende advocaat. Maar een flirt met de nieuwe eigenaar van de tennisclub zet haar geregelde leven op z’n kop. Ben Spaans is onweerstaanbaar; met zijn humor, charme en achteloze zelfvertrouwen weet hij Sophie voor zich te winnen.

Voor Sophie begint een dubbelleven: enerzijds haar alledaagse bestaan in het teken van het aanstaande huwelijk, anderzijds haar extravagante tijd met Ben vol seks, drugs en avontuur. Steeds meer verwaarloost ze haar vrienden en haar verloofde. Pas wanneer haar problemen toenemen, beseft ze hoe geïsoleerd ze is geraakt en in welk gevaar ze zich bevindt.

Verblind is een geraffineerde psychologische thriller. In soepel proza schotelt Patricia Snel de lezer een bloedstollend verhaal voor. De lezer wil nog maar één ding weten: hoe loopt dit af?

Beschrijving "De suite" van Suzanne Vermeer:

Als hotelmanager van een populair hotel op Tenerife heeft alleenstaande moeder Joyce Ruitenbeek geen alledaags leven. Met hard werken heeft ze inmiddels een zeer goede reputatie opgebouwd. Nu Russische toeristen het eiland als perfecte vakantielocatie hebben ontdekt, is het drukker dan ooit. En al heeft ze niet veel quality time om met haar tienerzoon Jason door te brengen, ze probeert hem toch zo goed mogelijk op te voeden.
Op een avond moet Joyce overwerken. Onverwachts wordt ze overmeesterd door twee mannen die haar bedwelmen. De volgende dag komt ze bij in één van haar eigen hotelsuites, maar ze kan zich niets herinneren. Dan wordt ze gebeld door een man die haar kan vertellen wat haar overkomen is, en waarom. Ze moet een suite volledig tot zijn beschikking stellen of hij zal zorgen dat het filmpje dat die nacht gemaakt is, verspreid wordt en haar leven zal vernietigen…

OK, dat was het weer voor nu, tot binnenkort!

Geen opmerkingen:

Berichten links

Powered by Blogger Widgets

Contact Erik van den Dikkenberg

Teller vanaf 9 oktober 2008