donderdag 8 juli 2010

De dwaling

Door een teleurstellende remise in de 7e en laatste ronde van het "Open Veens" tegen Dimitri Kudinov kwam ik niet verder dan een gedeelde 7e plaats.
Maar ik had de partij ook zomaar kunnen verliezen aan het eind...
Nu won ik in ieder geval nog een fantastische som van 12 euro ;)

Inmiddels weer aan een nieuw boek (nr.39) begonnen, de 2e van Inger Ash Wolfe, te weten "De dwaling".
Al eerder had ik haar 1e boek "De roeping" gelezen en daarvan verslag gedaan op dit blog.
Net als in haar 1e boek "De roeping" is inspecteur Hazel Micallef weer de hoofdpersoon.
Beschrijving "De dwaling" van Inger Ash Wolfe

Inspecteur Hazel Micallef is herstellende van een rugoperatie als er een melding binnenkomt dat er een dode vrouw uit het meer is gevist. Het blijkt vals alarm te zijn. Niet een lijk, maar een etalagepop is door vissers opgetakeld. Op de een of andere manier vermoedt Hazel dat het niet om een onschuldige grap gaat en ze laat hem grondig nakijken. De pop blijkt een code te dragen die naar een website leidt. Die is live verbonden met een lege kelder. Stukje voor stukje wordt zichtbaar welke gruwelijke taferelen zich daar afspelen.

Ondertussen is Hazels privéleven allesbehalve rooskleurig. Weer aan het werk gaan lijkt in eerste instantie een goede uitweg, maar Hazels nieuwe baas is niet zo overtuigd van haar capaciteiten en vindt dat ze maar met pensioen moet gaan. Het is een geluk dat Hazel zo’n goede detective is, anders was geen enkel terrein van haar bestaan veilig.

Tot de volgende keer maar weer!

Geen opmerkingen:

Berichten links

Powered by Blogger Widgets

Contact Erik van den Dikkenberg

Teller vanaf 9 oktober 2008