vrijdag 23 oktober 2009

Power Play

Na 8 ronden interne competitie in Wageningen sta ik nog steeds aan kop, al gaat het niet echt heel lekker momenteel.
De 6e ronde verloor ik ongelukkig van Johnny Cornelisse, na de winst gemist te hebben. Johnny verdedigde knap en incasseerde nadat ik een stuk weggaf vervolgens heel makkelijk het punt.

Vorige week de 7e ronde, tegen Clemens de Vos, offerde ik in een goede stelling optimistisch wat pionnetjes. Goed was dat echter niet.
Omdat Clemens in tijdnood slecht ging spelen en vervolgens ook nog "door zijn vlag ging" kon ik zelfs nog het volle punt incasseren.

Gisteravond ronde 8, David van Eekhout kwam zowaar weer eens meespelen, erg leuk want het is prettig af en toe andere gezichten tegen te komen, zeker als ze je ook nog behoorlijk tegenstand kunnen bieden.
De opening was onbekend voor mij en in het middenspel was 1 verzwakkend zetje in hogere zin al, in negatieve zin voor mij, beslissend. Objectief gezien was er daarvoor niet veel aan de hand, maar uit eindelijk leverde het David een verdiend punt op.

Hoe dan ook, volgende week mogen we weer met Veenendaal aantreden in de KNSB-competitie, uit bij en tegen Paul Keres 2, benieuwd hoe dat gaat!

De laatste tijd niet echt veel gelezen, enkel boek nr.21 van dit jaar, te weten, "In het geheim" van David Baldacci.

Een beschrijving van dit spannende boek:

Mason Perry, bijgenaamd ‘Mace’, was een zeer succesvolle detective bij de Narcotica-afdeling van de politie van Washington D.C. Tot ze werd ontvoerd en vervolgens een misdaad in de schoenen kreeg geschoven die ze niet had begaan. Ze raakte alles kwijt – haar baan, haar carrière, haar vrijheid – en verdween voor twee jaar achter de tralies.

Maar nu is Mace weer vrij en vastberaden om degenen die haar in de gevangenis hebben doen belanden, te vinden. Dan ontmoet ze de jonge advocaat Roy Kingman, vlak nadat hij het lichaam heeft ontdekt van een vrouwelijke collega. Wanneer Mace en Roy op onderzoek uitgaan, stuiten ze op duistere geheimen die onder het beschaafde oppervlak van de Amerikaanse hoofdstad schuilgaan.

Een ogenschijnlijk eenvoudig moordonderzoek verandert algauw in een duivels complexe zaak, met levensgevaarlijke gevolgen.

TV-serie
De laatste tijd nog een "oude" zeer grappige tv serie bekeken, voornamelijk op de hometrainer, te weten: Men Behaving Badly

Men Behaving Badly is een Engelse sitcom geschreven door Simon Nye. De serie werd tussen 1992 en 1998 uitgezonden op ITV en (vanaf 1994) BBC One. Er zijn zes seizoenen gemaakt, plus een kerstspecial in 1997 en drie lange afsluitende afleveringen in 1998.

In de serie staan vier personen centraal: Gary, Tony, Dorothy en Deborah. Gary (Martin Clunes) bezit een appartement in Londen en verhuurt vanaf seizoen 2 een kamer aan Tony (Neil Morrissey); in serie 1 huurt Dermot (Harry Enfield) deze kamer. Zij zijn bevriend met bovenbuurvrouw Deborah (Leslie Ash), en Tony is verliefd op haar. Dorothy (Caroline Quentin) is de vriendin van Gary.

Gary en Tony zijn vrienden en zijn vooral veel bezig met bier drinken en praten over seks. Hun kinderlijke gedrag brengt hen vaak in problemen met Dorothy en Deborah.

Power Play
Power Play is de naam van een serie schaak dvd's gepresenteerd door grootmeester Daniel King. Hij heeft er inmiddels al 11 uitgebracht en ze bieden over het algemeen voor elk niveau veel interessants.
Deel 11 is zojuist uitgekomen bij Chessbase. Hier is meer te vinden over alle deeltjes: Power Play Chessbase
Inmiddels heb ik de eerste 3 delen gezien:





*1.Mating Patterns (tijdsduur: 3 uur en 39 minuten)
*2.Attacking the King (4 uur en 56 minuten)
*3.Pawn storm ( 5 uur en 50 minuten)

Alle 3 zeer interessant, ik ben dus zeker van plan er meerdere van te gaan bekijken!
Naast de goede kwaliteit duren de dvd's gemiddeld ook zo'n 5 uur, dus "value for money" zeg maar!
Bovendien heeft King zijn materiaal erg goed uitgekozen, vind ik, en zijn presentatievaardigheden zijn uitstekend te noemen.
Naar mijn mening is hij de beste op dat gebied van alle schakers die dvd's voor chessbase gemaakt hebben, althans van degenen die ik bezig gezien heb.

Ook laatst nog 2 leuke films gekocht en gezien die onlangs uitgekomen zijn op DVD,
te weten "The Great Buck Howard" en "Knowing".



Beschrijving "The Great Buck Howard"
Buck Howard (John Malkovich) is een illusionist met een redelijk ingedutte carriere. Hij besluit nieuw bloed aan te trekken en de rechtenstudent Troy Gable (Colin Hanks) blijkt daar uitermate geschikt voor. Alleen diens vader (Tom Hanks) kan de keuze van zoonlief niet waarderen...

Beschrijving "Knowing"
Als onderdeel van een inwijdingsceremonie van een nieuwe basisschool wordt een aantal leerlingen gevraagd om tekeningen te maken die opgeborgen worden in een tijdcapsule. Eén van de leerlingen vult haar tekening met cijfers. 50 jaar later onderzoekt een nieuwe generatie leerlingen de inhoud van de capsule en de cryptische boodschap van het meisje komt in handen van Caleb Koestler. Het is Caleb’s vader en tevens leraar, John Koestler (Nicolas Cage), die tot de ontdekking komt dat de cijfers tot op de dag nauwkeurig de data, het aantal slachtoffers en de geografische coördinaten voorspellen van iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Als John de geheimen van het document verder ontrafelt, komt hij erachter dat er nog drie voorspellingen uit moeten komen. De laatste voorspelling wijst op een vernietiging van wereldformaat waarbij John en zijn zoon zelf betrokken zijn. Wanneer John’s pogingen om de autoriteiten te waarschuwen niets opleveren, moet hij zelf alles op alles zetten om meer rampen te voorkomen.

Oh ja, met Profcoach sta ik momenteel 444e van de bijna 80.000 meespelenden! Schaakvriend en teamgenoot Mike van Niel doet het ook goed met een 579e plaats.

Zo, dit was het weer voor nu, tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie dat de Wageningse koploper zijn tweede nul in de KNSB-competitie heeft gepakt. :( Ditmaal bleek A Both (Aert?) te sterk, die niet eens de FM-titel in zijn bezit heeft.

Erik zei

Tja, ik nam geen remise aan.
Had 40 minuten meer op de klok maar stond objectief niet echt beter. Het team leek er echter niet al te best voor te staan.

Vervolgens beetje onvoorzichtig op winst gaan spelen. Dan kan dat gebeuren, wilde te graag die eerste 0 uitwissen. Wat heb jij gedaan?

Anoniem zei

Dit anoniempje heeft gewonnen. ;)

Berichten links

Powered by Blogger Widgets

Contact Erik van den Dikkenberg

Teller vanaf 9 oktober 2008